Mentale gezondheid


Helaas heeft een groot deel van de maatschappij heeft een onstabiele mentale gezondheid

Iedereen heeft wel eens zo een dag dat die zich niet goed in zijn vel voelt. Wat is de reden dat we ons niet goed voelen? Kunnen we er wat aan doen? vaak ligt de oplossing bij hoe je erover nadenkt, proberen het licht te zien in slechte situaties, het positieve te zien in het negatieve. In sommige gevallen kan je niks doen aan de situatie waarin jij je begeeft. Accepteer hetgeen wat je niet kan veranderen en verander hetgeen wat je niet kan accepteren. Heb je erg veel moeite om jou zelf naar een betere plek in het leven te brengen dan zijn er altijd nog professionele mensen die jou daarbij kunnen helpen. Om jou obstakels in het leven te overkomen moet je mentaal sterk zijn en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Alles draait om jou mindset, verander je mindset , verander je leven.

Cursus positieve psychologie 

word de betere versie van jezelf

Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken en een persoonlijke aanpak, zorgt Hoofdpersoon voor een aanpak op maat. Wij helpen te reflecteren op wat je voelt, denkt en doet, zodat je waarde en richting leert geven aan het verhaal van jouw leven. Wij helpen jou bij de realisatie van de persoon die jij daadwerkelijk in deze fase van je leven wilt zijn. Jij wordt hoofdpersoon in jouw leven!


Hier zijn enkele tips voor het bevorderen van een goede mentale gezondheid:

1. Zorg voor voldoende rust en slaap: Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde geest. Streef naar voldoende slaap van goede kwaliteit, omdat dit kan helpen bij het herstel, de focus en het emotionele welzijn.

2. Beoefen stressmanagement: Leer effectieve stressmanagementtechnieken, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga of mindfulness. Deze praktijken kunnen helpen om stress te verminderen en de veerkracht te vergroten.

3. Onderhoud gezonde relaties: Investeer in positieve relaties met familie, vrienden en geliefden. Ondersteunende relaties en sociale verbindingen kunnen bijdragen aan het welzijn en de mentale gezondheid.

4. Blijf actief en beweeg regelmatig: Fysieke activiteit heeft niet alleen voordelen voor de fysieke gezondheid, maar kan ook een positief effect hebben op de mentale gezondheid. Regelmatig bewegen kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het vergroten van het gevoel van welzijn.

5. Beoefen zelfzorg: Neem de tijd om voor jezelf te zorgen. Doe activiteiten die je leuk vindt, zoals lezen, wandelen, luisteren naar muziek, creatief bezig zijn of een warm bad nemen. Het nemen van tijd voor jezelf kan helpen om te ontspannen en je mentale welzijn te bevorderen.

6. Leer grenzen stellen: Wees bewust van je eigen grenzen en leer 'nee' te zeggen wanneer je overbelast dreigt te raken. Het stellen van grenzen is essentieel voor het behoud van je mentale energie en het verminderen van stress.

7. Vermijd overmatig gebruik van digitale media: Probeer de tijd die je besteedt aan digitale media, zoals sociale media en nieuwswebsites, te beperken. Overmatig gebruik kan leiden tot gevoelens van angst, stress en overprikkeling. Zoek in plaats daarvan een balans tussen online en offline activiteiten.

8. Zoek professionele hulp indien nodig: Aarzel niet om professionele hulp te zoeken als je merkt dat je worstelt met je mentale gezondheid. Een gekwalificeerde professional kan ondersteuning bieden en je helpen bij het ontwikkelen van effectieve strategieën om met eventuele uitdagingen om te gaan.

Onthoud dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te ontdekken welke strategieën en activiteiten het beste werken voor jouw mentale welzijn. Het is ook waardevol om regelmatig met anderen te praten, je emoties te uiten en indien nodig steun te zoeken.

Waar zit je mee?

Hoevaak zit je in een dip?

Bekijk resultaten